Lepénykenyér (tej- és tojásmentes, vegán)

Írta: Memi vasárnap, május 07, 2017
Ezt készítjük hummusz mellé, vagy vegán "halkrém", "májkrém" mellé, de még salátához is.

Nagyon gyorsan elkészül, igazi jolly-joker, ha elfelejtettünk, vagy nem volt időn kenyeret sütni...


LEPÉNYKENYÉR (6 db)

150 g liszt (tönköly fehér)
3 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál só (természetes, nem finomított)
1-1,2 dl víz (amennyit felvesz)

1. adjuk a liszthez a sütőport, a sót és gyúrjunk lágy, de nem ragacsos tésztát
2. osszuk a tésztát 6 részre, nyújtsuk 3-4 mm vastag korongra, majd enyhén kiolajozott serpenyőben süssük mindkét oldalán aranybarnára

Praktika:
- bátran variálható friss és szárított zöldfűszerekkel, fokhagymával, stb.