Joghurtos, kardamomos sütemény
Írta Memi
szombat, február 21, 2015
Nincs hozzászólás
Bármikor jöhet, ha gyors és könnyed édességre vágyunk.
Készíthető joghurt helyett tejföllel, más fűszerezéssel, teasüteménynek, vagy akár torta alapnak is.
Alaprecept ötlete: Rachel Allen
JOGHURTOS SÜTEMÉNY 18 cm-es formára
15 dkg liszt (tönköly fehér)
10 dkg cukor (nyers nád)
1 tojás (bio-, vagy szabadtartású)
1 teáskanál sütőpor (foszfátmentes)
1 teáskanál őrölt zöld kardamom
csipet só (természetes, nem finomított)
csipet őrölt vanília
1. a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra (gázsütőnél 4-es), a tortaforma oldalát kiolajozzuk, aljára sütőpapírt teszünk (így könnyebb kiemelni a kész süteményt)
2. a tojást a cukorral krémesre keverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a csipet sót, a kardamomot, majd a lisztet, a sütőport és csomómentesre keverjük
3. a masszát beleöntjük a formába, majd az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük (végezzünk tűpróbát, akkor jó, ha a közepébe szűrt hústűn nem marad tészta)
4. ha megsült, hagyjuk a formában hűlni 10 percig, majd utána vegyük ki
Praktikák:
- tálalhatjuk porcukorral, lekvárral, krémekkel
- laktózmentes termékekkel is készíthető, tetszés szerinti fűszerekkel
Napi útmutató: "Nagyon élvezem a sütést. (...) Szeretem, hogy mindent pontosan ki kell
mérni, egészen a fél kávéskanálig. Van benne valami rend. Megcsinálod
pontosan, amit kell, és tökéletes eredmény lesz végül a jutalmad." J. Bouchard
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése