Illatos kínai kel

Írta: Memi szerda, március 12, 2014
Igazi gyorsétel, a tésztát tovább tart kifőzni, mint a mártást elkészíteni...
Kellemesen lágy, de a kínai kel és a shiitake gomba miatt karakteres íz, nálunk nagy kedvenc.


ILLATOS KÍNAI KEL 4 személyre

25 dkg kínai kel
25 dkg zöldborsó
8-10 apró shiitake gomba
3-4 falüle gomba
3 gerezd fokhagyma
2-3 cm chili
1-2 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
só (természetes, nem finomított)
tört bors
1 evőkanál étkezési keményítő

1. tisztítsuk meg a zöldségeket, a kínai kelt szeljük 1-1,5 cm vastagra, a gombákat aprítsuk, a fokhagymát és a chilit vágjuk apróra
2. az olívaolajon pirítsuk meg a fokhagymát és a chilit, majd adjuk hozzá a felaprított kínai kelt, a gombákat és a borsót, sózzuk, borsozzuk
3. pároljuk, amíg egy kissé összeesik a káposzta, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy félig ellepje
4. keverjük ki a keményítőt 2 evőkanál vízzel, majd, ha forr a zöldségek alatt a lé, akkor adjuk hozzá a keményítős vizet és folyamatos keverés mellett forraljuk össze
5. főtt tésztával, vagy rizzsel tálaljuk

Praktikák:
- lehet még bele tenni fehér és barna csiperke gombát is, nagyon jól illik hozzá
- olívaolaj helyett szezámolajat is használhatunk
- ha túl sűrű, adjunk hozzá még vizet, kissé sűrűsödik, ahogy hűl