Gyümölcsös kevert sütemény (laktózmentes)

Írta: Memi péntek, május 22, 2015
Egyszerű, gyors, kedvünk (és kamránk tartalma) szerint változtatható, éppen olyan, amit szívesen készítek egy rohanós nap után, amikor nincs idő, energia egy bonyolultabb sütire.

Kiváló reggelire, tízóraira, uzsonnára, vagy csak úgy...

GYÜMÖLCSÖS KEVERT SÜTEMÉNY 20x25-ös tepsire

száraz összetevők:
10 dkg aszalvány (sárgabarack, áfonya, mazsola)
1 db alma
5 dkg dió
5 dkg étcsokoládé
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg nyers nádcukor
1 teáskanál sütőpor (foszfátmentes)
csipet őrölt vanília

nedves összetevők:
2 dl víz
1 db tojás (bio-, vagy szabadtartású)
1/2 dl olívaolaj (extra szűz)

1. daraboljuk fel az aszalt barackot és az összes aszalványt áztassuk vízbe
2. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat)
3. aprítsuk durvára az almát, a diót és a csokoládét
4. mérjük ki a lisztet, a cukrot, adjuk hozzá a vaníliát, a sütőport, a felaprított almát, diót, csokoládét és a kinyomkodott aszalt gyümölcsöket
5. mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a tojást és az olajat és keverjük össze (egyszerűbb a nedves összetevőket a mérőpohárban összekeverni)
6. adjuk a száraz anyagokhoz a nedves összetevőket és alaposan keverjük össze, majd öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük aranybarnára 180 fokon 20-25 percig

Praktikák:
- bogyós gyümölcsökkel is finom
- használhatunk más fűszereket is (pl. fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, gyömbér, stb.)