Datolyás brownie (laktózmentes)

Írta Memi péntek, szeptember 04, 2015 Nincs hozzászólás
Különleges, finom és laktózmentes.

DATOLYÁS BROWNIE 20x25-ös sütőforma

10 dkg datolya (aszalt, vagy friss)
1 dl víz
1 dl olívaolaj (extra szűz)
2 db tojás (bio, vagy szabadtartású)
12 dkg cukor (nyers nád)
csipet só (természetes, nem finomított)
1 evőkanál kakaópor (karobpor)
10 dkg liszt (teljes kiőrlésű, fehér tönköly)
1 mokkáskanál sütőpor (foszfátmentes)
egy marék csokicsepp (opcionális)

1. pürésítsük össze a datolyát a vízzel és az olajjal
2. a tojásokat a csipet sóval és a cukorral (kézi habverővel) keverjük krémesre, majd adjuk hozzá a datolyapürét
3. mérjük a masszára a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd egy kanállal alaposan forgassuk össze homogénre, majd öntsük sütőpapírral bélelt formába (és szórjuk meg csokicseppel, vagy apróra szelt csokival)
4. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 15-17 perc alatt 

Praktikák:
- kakaópor helyett karobbal is finom
- használhatunk fűszereket is (vanília, tonkabab, fahéj, szegfűszeg, stb.)


Napi útmutató: "Néha könnyebben megbirkózunk a dolgokkal, ha részeire bontjuk őket, mint amikor egészként tekintünk rájuk." F. Rivers