Amerikai (zab)palacsinta (vegán)

Írta Memi szombat, január 02, 2016 Nincs hozzászólás
Tápláló, egészséges, egyszerű és számtalan diétába beilleszthető.
Ja..., és elképesztően finom.

AMERIKAI (ZAB)PALACSINTA 15-20 db (mérettől függő)

15 dkg teljes kiőrlésű zabliszt
5 dkg zabkorpa
4 evőkanál nyers nádcukor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál sütőpor (foszfátmentes)
1 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
3 dl víz 
1. mérjük ki a száraz hozzávalókat, öntsük fel a vízzel és adjuk hozzá az olajat
2. kézi habverővel keverjük homogénre a masszát
3. hevítsük fel a (palacsintasütő) serpenyőt, merőkanállal fokozatosan adagolva süssük ki a 6-7 cm átmérőjű palacsintákat (ha az alsó oldal már aranybarna, fordítsuk meg és a másik oldalt is süssük meg)

Praktikák:
- a palacsinta vastagsága szabályozható a víz csökkentésével, sűrűbb tésztából vastagabb készíthető
- készíthetjük hagyományos, extra öntettel, vagy tejmentes diós változatban is
- karakteres ízű olajokat is használhatunk pl. dió-, vagy mákolaj
- adhatunk hozzá más fűszereket is pl. gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió, tonkaba, vanília

Napi útmutató: Nem csak ünnepek utánra...