szombat, április 19, 2014

Zöldborsós vízitormakrém

Az orvosi vízitorma karakteres, kissé borsos, enyhén csípős ízű növény, kiváló beltartalmi értékekkel. Természetes antibiotikum, A-, C-, D-, E-vitamint, jódot, vasat tartalmaz és magas a kálcium tartalma.

A konyhakertekben is megtalálható a vízitorma számos fajtája, melyet köznyelven zsázsának hívnak.

Aki szereti a tormát és a rukkolát, annak biztosan kedvére lesz ez a csemege, akár önmagában is.


ZÖLDBORSÓS VÍZITORMAKRÉM 

15 dkg vízitorma
20 dkg zöldborsó
4 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
csipet só (természetes, nem finomított)
tört bors

1. főzzük meg a borsót annyi vízben, amennyi bőven ellepi
2. amíg fő a borsó, addig botmixerrel pürésítsük a vízitormát, majd mixeljük bele a leszűrt, főtt zöldborsót
3. sózzuk, borsozzuk a pürét, majd keverjük hozzá botmixerrel az olajat is (ettől krémesebb lesz)

Praktikák:
- kiváló krém szendvicsekhez, Húsvéti fogásokhoz
- ízlés szerint más fűszerrel is ízesíthető
- a zöld levesben is jól használható

Itt is mi szorgoskodunk: