vasárnap, július 08, 2012

Csokis-kókusz jégkrém (tojás- és laktózmentes)

Nemes egyszerűséggel hívhatnánk Bounty fagyinak is, de mégsem teszem, mert az íze ugyan kísértetiesen hasonlít, az összetevői miatt sokkal jobb annál...

Azt már korábban említettem, hogy a saját magunkon tapasztaltak alapján nálunk a tejtermékek nem képezik az alapélelmiszerek részét, inkább az élvezeti értéke miatt szoktunk néha egy kis sajtot, vagy görög joghurtot enni. A túró rudi fagyi után elhatároztam, hogy a maradék kókuszból is kellene egy adagot készíteni és mivel pár napja ismét felfüggesztettük a tejtermékek fogyasztását így kapóra jött a kamrában pihenő kókusztej. Mihez is menne jobban, mint ehhez a csemegéhez...


CSOKIS-KÓKUSZ JÉGKRÉM 2,8 dl-hez

1,65 dl kókusztej
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg cukor (nyers nád)
2 dkg étcsokoládé

1. adjuk a kókusztejhez a kókuszreszeléket és a cukrot, majd botmixerrel keverjük össze
2. reszeljük hozzá az étcsokoládét és keverjük össze alaposan
3. adagoljuk a tiszta formákba és tegyük a fagyasztóba (kb. 6 óra alatt kifagy)

Praktikák:
- a cukor mennyisége növelhető, apránként adagoljuk és kóstolgassuk a keveréket, ne legyen túl édes
- habtejszínnel is készíthető