szerda, május 04, 2022

Kurkuma latte (tejmentes, vegán)

Eredetileg vaníliával készül, ennek hiányában apró csipetnyi szegfűszeg került bele, ami nagyon jó választásnak bizonyult.

Az őrölt gyömbéres változatot hűvös, hideg időben, lenti variációt pedig kellemes, nyárias időben érdemes kipróbálni.

Tálaláskor szokták díszíteni a tetejét egy pici őrölt fahéjjal, illetve akár őrölt borssal is, de mi jobban szeretjük a szép habot szórás nélkül.


KURKUMA LATTE (tejmentes, vegán) 2 személyre

4 dl kókusztej

4 teáskanál nyers nádcukor

1/2 teáskanál őrölt kurkuma

1/4 teáskanál őrölt fahéj

késhegynyi őrölt szegfűszeg


1. egy lábosban melegítsük fel a kókusztejet (nem kell forralni, csak legyen kellemesen fogyasztható meleg)

2. botmixer keverőedényébe mérjük ki a fűszereket és a cukrot, öntsük rá a meleg tejet és mixeljük össze amíg teljesen homogénre keveredik és kissé habos lesz

3. cappucinos csészékbe tálaljuk 


A fotó kivételesen nem saját, olyan gyorsan elfogyott, hogy elfelejtettük fotózni, de hamarosan pótoljuk.