A sorbet (ejtsd: szorbé) a fagylaltok őse, melyet fagyasztott, vagy friss gyümölcsből készítettek, desszertként, vagy két főfogás között gyomornyugtatóként szolgált. Az igazi sorbet kizárólag a gyümölcspüréből, cukorból és alkoholból állt.
Ha természetes, nyers cukorral készítjük, akkor diétába is beilleszthető, könnyen és számtalan variációban elkészíthető csemege.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUL2mV8r28PJ98jh3I-nqqO1vHTjZ-g7mOinD9_MCT-qVpfdnDhJq9WDuya7FzAx_-BxIcF6LNr3OIKEhKKC57wH7ZlrogsKpffFMOLAmw-0oiC0uZ3SsB7SHJoJyt38-jQZ5xyX8jMt2B/s320/Nektarin_sorbet_2.jpg)
2 db nektarin
1/2 citrom leve
1 evőkanál cukor (nyers nád)
2 dl bodzaszörp (pektinnel)
1 dl víz
1. a nektarint mossuk és pucoljuk meg, majd a magját eltávolítva kockázzuk a botmixer táljába
2. adjuk hozzá a többi összetevőt és pürésítsük csomómentesre
3. adagoljuk a formákba és fagyasszuk ki (kb. 6 óra)
Praktikák:
- más gyümölccsel is készíthető
- víz helyett borral is készíthető
- ha jégkrémet szeretnénk kókusztejszínnel is készíthetjük víz helyett