Sok évvel ezelőtt egy kínai étteremben ettem hasonló tésztasalátát, az alapján kísérleteztem az előállításkor. Tippem szerint az valamilyen ecettel készült, de szójaszósszal talán még finomabb.
KELETIES TÉSZTASALÁTA 4 személyre
15 dkg rizstészta (lehet mungóbab, vagy üvegtészta is)
1 db sárgarépa
1/2 kígyóuborka
3-4 evőkanál szójaszósz
1. a tésztát a típusának megfelelően, az útmutató szerint "főzzük ki" (az üvegtésztát csak áztetni kell)
2. a sárgarépát tisztítsuk, az uborkát mossuk meg és mindkettőt szeljük vékony csíkokra (aki nem akar ezzel bíbelődni, tökreszelőn reszelje le)
3. keverjük a zöldségeket a megpuhult tésztához
4. adjuk a szójaszószt a tésztához és alaposan keverjük össze (a 2. evőkanál szójaszósz bekeverése után kóstoljuk meg, mivel elég sós, a további szójaszószt ízlés szerint adjuk hozzá)
Praktikák:
- bármilyen tésztából elkészíthető
- még színesebb a saláta, ha egy kápia, vagy egy fél kaliforniai paprikát is beleszelünk