SÜLT TÚRÓTORTA 22 cm átmérőjű tortaformára (egészségesebb összetevők)
25 dkg keksz (saját készítésű)

10 dkg vaj
25 dkg túró (ricotta)
1,5 dl tejföl
10 dkg cukor (nád, nyírfa, vagy sztívia)
1 db citrom
2 egész tojás (bio, vagy szabadtartású)
1,5 dkg liszt (teljes kiőrlésű gabonából)
csipet só (természetes, nem finomított)
1. gyújtsuk be a sütőt 175 fokra (3-4 fokozat között)
2. daráljuk le a kekszet
3. olvasszuk fel a vajat és alaposan keverjük a kekszhez
4. a vajas kekszet nyomkodjuk egyenletesen a tortaforma aljára és 10 percre tegyük be a sütőbe (1. pontban írt fokon süssük)
5. keverjük össze a túrót, a tejfölt a cukorral, csipet sóval, reszeljünk bele citromhéjat és nyomjunk bele kevés citromlevet,
6. keverjük bele a lisztet, a tojásokat és egyenletesen keverjük össze a túrós masszát
7. öntsük rá a keksz alapra és tegyük vissza a sütőbe
8. 30-35 percig süssük az 1. pontban leírt hőfokon (lágy, világos torta, a tortasütő falánál látjuk, ha már kezd aranyszínű lenni)
Praktikák:
- érdemes előző napon házilag elkészíteni a kekszet, kb. 5 perc összeállítani és 15 perc megsütni (2 receptet is találsz a blogban -zabkeksz és rozskeksz)
- eperrel mennyei, de lehet más gyümölccsel, vagy lekvárral is tálalni
Itt is mi szorgoskodunk:
100% tiszta, természetes, vegán, vegyszer- és pálmaolajmentes, bőr- és környezetbarát, prémium anyagokból készülő, magyar alapkozmetikumok a mindennapi tisztálkodáshoz.