Kissé szkeptikusan álltunk hozzá, de nagyon meggyőző.
Mivel nálunk tiltólistás a tejtermék jó volt kicsit nosztalgiázni, elképesztően hasonlít az eredetihez.
100 g hántolt köles
1/2 lilahagyma
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál só (természetes, nem finomított)
1 teáskanál őrölt pirospaprika
3-4 teáskanál frissen facsart citromlé
csipet bors
1. mossuk át 2-3x a kölest és főzzük meg dupla mennyiségű vízben, majd hagyjuk kihűlni
2. szeljük apróra a lilahagymát, adjuk a köleshez a fűszerekkel együtt és keverjük össze alaposan
3. ha krémesebb állagot szeretnénk, fele mennyiségű masszát botmixerrel pürésítsünk, majd keverjük a maradékhoz, illetve 1-2 evőkanál vizet is lehet még hozzá adni