Tény, hogy nálunk nem létezhet karácsony majonézes krumpli nélkül...
Tény, hogy HeF egészsége még ennél is fontosabb, így kizárt, hogy tejtermékkel készüljön...
Most mi legyen?
Például ez a finomság...
Tény, hogy az íze nem tökéletesen a hagyományos tartáré, ici-picit más, de ettől még nagyon finom majonézes krumpli készül(t) belőle, vele...
Szeretjük kipróbálni az új ízeket, kissé feszegetni a határokat. Ez is tény :-)
VEGÁN TARTÁRMÁRTÁS 4 személyre (egészségesebb összetevők)

csipet só (nem finomított)
1 teáskanál őrölt fehérbors
3 teáskanál cukor (nyers nád)
2 teáskanál citromlé (frissen facsart)
3 teáskanál mustár (házi)
1. mossuk meg alaposan a citromot, nyomjuk ki a levét
2. adjuk a joghurthoz az ízesítőket (só, bors, cukor, citromlé, mustár) és alaposan keverjük össze
Praktikák:
- a fűszerezést ízlés szerint módosítsuk
- azonnal fogyasztható, de ha pár órára hűtőbe tesszük, még jobban összeérnek az ízek
- jól illik hozzá 1 gerezd fokhagyma lereszelve, vagy egy pici vöröshagyma nagyon apróra szelve