szombat, március 19, 2011

Sárgarépás burgonyakrémleves

Könnyen és gyorsan elkészíthető, egyszerű, de nagyszerű leves.

SÁRGARÉPÁS BURGONYAKRÉMLEVES 4 személyre (egészségesebb összetevők)

50 dkg burgonya
3 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
só (természetes, nem finomított)
bors

1. tisztítsuk meg a zöldségeket és kockázzuk fel (nem szükséges nagyon apróra, mixelni fogjuk)
2. az olivaolajon pároljuk meg a vöröshagymát (csipet sóval könnyebben kiengedi a levét és ízét)
3. adjuk hozzá a többi zöldséget, ízesítsük majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje
4. fedő alatt főzzük, amíg a burgonya megpuhul, majd botmixerrel krémesítsük
5. ha szükséges öntsünk még hozzá vizet és főzzük össze

Praktikák:
- tálalható pirítóssal, akár tökmagolajjal
- ne főzzük túl a zöldségeket a magasabb vitamintartalom megőrzése érdekében