A Nagy Őszi Receptversenyen Héjja László mesterszakács által elkészített fóliás pangasius tökös körettel receptem kiegészítője volt a bazsalikomolaj, amelybe rögtön beleszerettem.
Gyorsan elkészítettem, így a polcon várakozik arra a napra, amikor ismét pangasius halat sütök...
Köszönet az ötletért, már az elkészítés is varázslatos, ahogyan a feldolgozás közben a bazsalikom illatorgiát rendez. Ez az eddigi első olyan receptem, ahol teljesen mindegy az összetevők aránya, minél több, annál jobb :-)
Gyorsan elkészítettem, így a polcon várakozik arra a napra, amikor ismét pangasius halat sütök...
Köszönet az ötletért, már az elkészítés is varázslatos, ahogyan a feldolgozás közben a bazsalikom illatorgiát rendez. Ez az eddigi első olyan receptem, ahol teljesen mindegy az összetevők aránya, minél több, annál jobb :-)
BAZSALIKOMOLAJ
1 nagy marék friss bazsalikom
2 dl extra szűz olívaolaj
1. a bazsalikomot szeljük nagyon apróra
2. töltsük egy tiszta és száraz üvegbe
3. töltsük fel az üveget az olajjal
4. néhány napig pihentessük a felhasználás előtt
Praktikák:
- tetszés szerint növelhető a mennyiség
- lehet még az üvegbe tenni borsot, oreganot
- halak, húsok és saláták mellé is kiváló
- használjunk jó minőségű olajat (olívaolaj helyett lehet szőlőmag olaj is)
Itt is mi szorgoskodunk:
100% tiszta, természetes, vegán, vegyszer- és pálmaolajmentes, bőr- és környezetbarát, prémium anyagokból készülő, magyar alapkozmetikumok a mindennapi tisztálkodáshoz.