Lekvárhab újrahasznosítás, avagy a vegán "joghurtos" sütemény

Írta Memi szombat, június 29, 2019 Nincs hozzászólás
Idén is a mirabella adja a téli lekvárkészletünk alapját. A legutóbbi befőzéseknél elég sok habot kellett leszedni a lekvárról az üvegekbe töltés előtt, így már többször is elkészült ez a "hulladékmentő" finomság.

Az elkészült sütemény íze nagyon hasonlít a joghurtos sütihez, de ez a verzió tejmentes, tojásmentes, vegán.

VEGÁN "JOGHURTOS" SÜTEMÉNY (tej- és tojásmentes, vegán) 20x25 cm-es formához

sütemény, gyümölcsös, teljes kiőrlésű, tönköly, tojásmentes, tejmentes, egészséges, receptműves, 350 g lekvárhab és víz keveréke
200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g nyers nádcukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1/2 csomag sütőpor
50 g olaj (hidegen sajtolt, extra szűz)
1 mokkáskanál friss citromlé

díszítéshez:
- darabolt idénygyümölcs (barack, meggy, eper)

1. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra és béleljük ki sütőpapírral, vagy olajozzuk ki a tepsit
2. mérjük meg a lekvárhabot és öntsük fel annyi vízzel, hogy összesen 350 g legyen
3. mérjük ki a lisztet egy keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, a szódabikarbónát és a sütőport, majd keverjük össze
4. öntsük a száraz anyagokhoz a nedveset, abba az olajat és a citromlevet, majd keverjük össze csomómentesre és öntsük a masszát az előkészített formába
5. melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd süssük meg a süteményt kb. 25-30 perc alatt (tűpróba)

Prakikák:
- használhatunk extra szűz olívaolajat, hidegen sajtolt napraforgó olajat, de akár testesebb pl. mák, vagy dióolajat is
- egyedi ízlés szerint fűszerezhető is (pl. vanília, fahéj, szegfűszeg, stb.)


Tiszta, természetes és gyönyörű => egyszerűen tökéletes! 100% natúr, vegán, prémium minőségű, az egészséget támogató kozmetikumok a mindennapi tisztálkodáshoz.