Vegán palacsinta alaprecept sós és édes töltelékhez (tej- és tojásmentes)

Írta Memi péntek, március 29, 2019 Nincs hozzászólás
alap, árpa, édes, egészséges, hajdina, laktózmentes, liszt, palacsinta, recept, receptműves, reform, sós, tej, tejmentes, tojás nélkül, tojásmentes, tönköly, vega, vegán, vegetáriánus, Hosszú kísérletezés után megalkottuk a legeslegfinomabb palacsinta tésztát, ami annyira jó, hogy édes és sós tölteléket is lehet tenni bele. Leggyakrabban cukros kakaóporral, vagy lekvárral esszük, de a gombás hortobágyihoz és a muszakáshoz is ezt a receptet szoktuk használni.

A klasszikus, gyerekkori és balatoni palacsintázós emlékeket idézi...

PALACSINTA 10-15 db (vegán, cukormentes)
alaprecept sós és édes töltelékhez is jó

100 g tönköly fehérliszt
50 g árpaliszt*
50 g hajdinaliszt*
540 g víz
50 g semleges ízű hidegen sajtolt olaj
(*kizárólag tönköly fehérliszttel is működik)

1. mérjük ki és keverjük homogénre az összetevőket
2. forró palacsintasütőben, olaj nélkül süssük arany barnára a palacsintákat