Muszaka palacsinta (tej-, hús- és tojásmentes, vegán)

Írta Memi péntek, március 29, 2019 Nincs hozzászólás
tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, vegán, alap, sós, édes, receptműves, recept, vega, mentes, Részt vettünk az idei Vegán palacsinta bajnokságon, ahová muszaka palacsintát is vittünk. 
Az ötletet az adta, hogy egyik este nagyon megkívántuk a görög muszakát, azonban annak elkészítése kissé időigényes, így kitaláltuk, hogy töltsük palacsintába a muszaka ragut.
Nálunk azóta is nagy kedvenc és bár készül a sütött, krumplis változat is, a palacsintás is gyakran előfordul.

PALACSINTA 10-15 db (vegán, cukormentes) sós és édes töltelékhez

100 g tönköly fehérliszt
50 g árpaliszt*
50 g hajdinaliszt*
540 g víz
50 g semleges ízű hidegen sajtolt olaj
(*csak tönköly fehérliszttel is működik)

1. mérjük ki és keverjük homogénre az összetevőket
tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, vegán, alap, sós, édes, receptműves, recept, vega, mentes, padlizsán, paradicsom, 2. forró palacsintasütőben, olaj nélkül süssük arany barnára a palacsintákat

MUSZAKA TÖLTELÉK

2 db padlizsán
1 apróbb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 mokkáskanál őrölt fahéj
2 mokkáskanál őrölt csemege pirospaprika 
1/2 mokkáskanál oregáno
1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
4 mokkáskanál paradicsompüré
2 mokkáskanál nyers nádcukor
só (finomítatlan, természetes)
tört bors
2-3 mokkáskanál olívaolaj

1. mossuk meg alaposan a padlizsánokat, tisztítsuk meg a hagymákat, majd a padlizsánt és a vöröshagymát aprítsuk fel konyhai aprítóval
2. az olívaolajon pároljuk meg a vöröshagymát, reszeljük hozzá a fokhagymát, majd adjuk hozzá az aprított padlizsánt
3. ha szükséges, pár evőkanálnyi vizet hozzáadva pároljuk meg a zöldségeket, majd adjuk hozzá a fűszereket (fahéj, pirospaprika, oregáno, szegfűszeg, só, bors, cukor)
4. keverjük a padlizsánkrémhez a paradicsomot és főzzük össze (ha szükséges, itt is adhatunk hozzá kevés vizet, de ne legyen túl híg)