Közös Piac - Közösségi Termelői Vásár indul

Írta Memi szombat, február 02, 2013 Nincs hozzászólás
Szerintünk a tudatosság része az is, hogy amit lehetséges hazai termelőktől, gyártóktól vásárolunk, ezzel:
- zöldség, gyümölcs esetén csökkenthető a vegyszeres tartósítás, mivel hamarabb elér a fogyasztóhoz és nem kell éretlenül leszedni, nincs szükség kényszerérésre,
- a rövidebb szállítási út miatt kevésbé terheljük a környezetet,
- segítjük a gazdaságot, élénkítve ezzel a termelést,
- csökkenti a függést más országoktól.

Mindig örülünk, ha a fentiekhez illeszkedő kezdeményezést mutathatunk be, így fogadjátok szeretettel a március 2-án induló Közös Piacot.

A Közös Piac 2013. tavaszától minden második szombaton várja az egészséges és megbízható forrásból származó termelői finomságokra vágyó érdeklődőket. Lesz minden, ami szem-szájnak ingere, zöldség, gyümölcs, lekvár, süti, fűszerek, és még sok-sok odaadó figyelemmel és szeretettel készült finomság!
A Közös Piac szervezői számára a cél az, hogy minél többen helyi termelőktől és megbízható forrásból vásároljanak. A piacon kizárólag egészséges ételeket, finomságokat lehet beszerezni, tartósítószerek, káros növényvédő-szerek és manipulált gének nélkül.

 A vásárra olyan hazai kistermelők, őstermelők és kis manufaktúrák jelentkezését várjuk, akik ellenőrzött forrásból származó, minőségi alapanyagokból készülő ételkülönlegességeket, saját termesztésű zöldséget, gyümölcsöt, fűszereket és más finomságokat kínálnak az érdeklődők számára.

A jövőben havi rendszerességű vásárral azt szeretnénk elérni, hogy a piacra járás ne csupán egészséges, finom és megbízható forrásból származó hozzávalók beszerzését jelentse, hanem közösségi élményt teremtve szórakozást is nyújtson a vásárlóknak. Olyan eseményt szeretnénk létrehozni, ahol a látogató a zöldségek, gyümölcsök, sajtok mellett finom falatokat, ételkülönlegességeket is talál, eközben pedig megismeri Magyarország legkreatívabb termelőit is.

Közös Piac – Közösségi Termelői Vásár
2013. március 2.
Akvárium Klub - 1051. Budapest, Erzsébet tér

Termelői részvételi díj: 3500 Ft
Jelentkezés február 20-ig: kozospiac@mentha.hu


Vigyétek hírét a remek kezdeményezésnek és gyertek, mi is ott leszünk a kincseinkkel :-)