Színpompás nyár örömfőzés

Írta Memi kedd, június 19, 2012 Nincs hozzászólás
Nyáron kifejezetten szeretem a piaci forgatagot, hemzsegnek a finomabbnál finomabb zöldségek és gyümölcsök, igazán könnyű megtalálni mindenkinek a számára kedves alapanyagokat. 

Amikor az örömfőzéseink tematikáján dolgoztunk azt találtuk ki, hogy minden óra tartalmát az aktuális hónaphoz igazítjuk. Még javában tartott a hideg tél, amikor eljutottunk a júniusi órához és mindkettőnknek a piaci nyüzsgés és varázslatos színek jutottak eszünkbe, így nem is lehetett más a téma, mint a színpompás nyár. 
A menü összeállításánál fő szempont volt, hogy lehetőleg kevés időt igényeljen a konyhában, hiszen ha nyár, akkor jellemzően meleg is van. Természetesen a másik követelmény az izgalmas színvilág volt :-)

Az aktuális témák mellet minden főzőestünkre szerveztünk egy-egy a gasztronómiához, lehetőség szerint épp az adott menühöz kapcsolható meghívottat, aki megosztotta a résztvevőkkel a tudását, az adott téma iránti szeretetét és nem utolsó sorban egy kis meglepetést is.

Még messze távol volt a színpompás nyár örömfőzés, amikor egy érdekesen furcsa párosítás jutott eszembe: ezek az ételek oly szép színűek, hogy akár ékszerek is lehetnének...

Innen már csak annyi teendőm volt, hogy elmeséltem az ötletet a tündéri GlooGlooShop lányoknak, Áginak és Juditnak, akik lelkesen csatlakoztak, így egyeztetve a menüt elkezdődött az alkotás, hogyan is nézzenek ki ezek étel inspirálta ékszerek.

Az elkészült ékszerek az örömfőzés megfelelő fogásakor kerültek elő és bár az ételek nagyon finomak lettek az én figyelmemet folyamatosan az kötötte le, hogyan tudták ennyire eltalálni a színeket, illetve azt, hogy melyik ételhez milyen típusú ékszer illik. A lányok most is tökéleteset alkottak, hálásak és büszkék voltunk, hogy csatlakoztak ehhez az ötlethez :-)

Annyit még el kell árulnom, hogy Ági és Judit mindenkinek kedveskedett meglepetéssel is, a lányok angyalkás nyakláncot, a fiúk remek házi pálinkát kaptak. Még egyszer köszönjük, nagyszerű volt Veletek!

Lássuk a menüt :-)

Eperleves (tej- és gluténmentes)