Andalúz receptverseny

Írta Memi kedd, április 19, 2011 Nincs hozzászólás
Szikrázó napsütés, flamenco, a világ legnagyobb mecsete, Pablo Picasso szülőföldje, tapas, olívabogyó, Gazpacho, Jamón Ibérico, sherry... - kitaláltátok már? Igen ez Andalúzia :-)
Spanyolország és egyben az európai kontinens legdélibb csücske, Európa konyhakertje.

Az andalúz gasztronómia gyökerei az egykori arab uralom alatti konyhaművészetben rejlenek, de más kultúrák is nyomot hagytak, a rómaiak és a mediterrán népek öröksége a bor és az olajbogyó.

És most itt a remek alkalom, hogy kissé elkalandozzunk ebben a csodás környezetben, hacsak egy kellemes főzés keretében is... Az Extenda játékra csábít, amennyiben Te is imádod a spanyol konyhát és van kedved / időd egy finomságot elkészíteni, ne habozz! Jó szórakozást, kellemes főzőcskézést és mesés lakmározást :-D

Végezetül: miért éreztük úgy, hogy szívesen támogatunk egy ilyen jellegű kezdeményezést?
Az Extenda - Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda - a Dél-Spanyol Regionális Kormányzat által létrehozott NON-PROFIT vállalat, amely 4 kontinensen, 21 világvárosban van jelen, köztük 2001 óta Budapesten is. Céljuk az andalúz termékek, szolgáltatások nemzetközi népszerűsítése, a kis- és középvállalatok segítése. Jó tudni, hogy így is lehet...

A pályázati kiírás:


ANDALÚZ RECEPTVERSENY – pályázat a spanyol konyha rajongóinak
Töltsd fel receptedet és nyerj!

Nemcsak nézni szereted, hogyan készülnek a legfinomabb mediterrán étkek, de magad is örömest elkészíted őket?
Ha igen, pályázatunk Neked szól!

Az Extenda áprilisban azok jelentkezését várja, akik szívesen kalandoznak a spanyol gasztronómia birodalmában. A mediterrán ízvilág hozzávalóit felvonultató andalúz receptversenyünk keretében most bárki kipróbálhatja ügyességét, kreativitását a dél-spanyol konyha alapanyagainak segítségével.
A legjobb receptek beküldői lehetőséget kapnak, hogy egy főzőkurzus keretében andalúz sztárséfünktől személyesen lessék el egy hamisítatlan dél-spanyol menü elkészítésének fortélyait.

Mit kell tenned?

Nevezz az április 18-án induló versenyre bármilyen recepttel – a magyartól a spanyol konyháig bátran kalandozhatsz –, a lényeg, hogy a hozzávalók között legalább egy andalúz terméket használj!
Az autentikus dél-spanyol élelmiszerek tárházában segít eligazodni a honlapunkon közzétett lista, melyből az is kiderül, hogy hol vásárolhatod meg az egyes ínyencségeket.

Miután megszületett a recept, nincs más hátra, mint feltölteni azt – legalább egy fotó kíséretében – az Egy csipetnyi Andalúzia nevű facebook oldalra, május 8-ig. Egy pályázó azonban csak egy recepttel nevezhet!
A feltöltött receptek jóváhagyás után megtekinthetők a facebook oldalunkon, ahol május 9-15-ig szavazhatnak rájuk az érdeklődők.
Értesítsd ismerőseidet is, mert minél több szavazatot kap a recepted, annál biztosabb a sikered! Egy nyertesről ugyanis közönségszavazás dönt, és a szavazók között is gazdára talál egy értékes andalúz ajándékcsomag.

És a nyeremények sem akármilyenek: Martin Goldman, andalúz sztárséfünk május 27-én a Miele főzőiskolában újságíróknak is bemutatja a három legjobb receptet. Május 28-án pedig, a Gundel iskolában kerül sor a verseny kiemelt eseményére, az andalúz főzőkurzusra, mely egészen biztos, hogy felejthetetlen élménnyel ajándékozza meg a verseny nyerteseit. Az egynapos tanfolyamon a szakmai zsűri által legjobbnak talált 13 receptbeküldő, +1 közönségdíjas vehet részt. A zsűriben andalúz mesterszakácsunk társa lesz Bíró Lajos, a Bock Bisztro vezető séfje, és Vajda Péter, a Dining Guide vezető szerkesztője. Aki őket lenyűgözi szakácstudományával, méltán állíthatja majd, hogy nemcsak szereti, de ismeri is az andalúz konyhát.

A pályázatunkkal kapcsolatban felmerülő kérdéseket az Egy csipetnyi Andalúzia nevű facebook oldalunk fórumjában teheted fel.