Kukorica krémleves (laktózmentes, vegán)

Írta Memi vasárnap, április 30, 2017 Nincs hozzászólás
Nem kell megvárni a nyarat, mirelit kukoricából bármikor elkészíthető. Selymes, testes, egyszerű, de nagyon villantós is lehet...

KUKORICA KRÉMLEVES 4 személyre

1 kg mirelit morzsolt kukorica
1 db krumpli
1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só (természetes, nem finomított)
tört bors
olívaolaj (extra szűz)

1. tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát szeljük apróra és pirítsuk meg az olajon, majd adjuk hozzá a sárgarépát és reszeljük hozzá a fokhagymát
2. adjuk a mirelit kukoricát a zöldségekhez és öntsük fel annyi vízzel, hogy kényelmesen ellepje, fűszerezzük (só, bors) és fedő alatt főzzük
3. ha megpuhultak a zöldségek, zárjuk el a hőt alatta és botmixerrel alaposan pürésítsük, majd szűrjük át egy másik lábosba, így eltávolítjuk a nem emészthető héjat 

Praktikák:
- pürésítés után mindenképp szűrjük át egy másik lábosba a levest, mert a kukoricaszemek héja nem emészthető és csak így lesz krémesen selymes a leves
- sokféle fűszerezéssel variálhatjuk pl. kurkuma, babér, chili, gyömbér, stb.
- feltét lehet tortilla chips, vagy akár grissini is