Paprikás krumpli bulgurral (vegán)

Írta Memi szombat, február 27, 2016 Nincs hozzászólás
Fűszerezésében "klasszikus" paprikás krumpli virsli és kolbász helyett bulgurral.
Érdemes kipróbálni, nagyon ízletes egytálétel.

Ecetes céklával tálaljuk.

PAPRIKÁS KRUMPLI BULGURRAL

1 kg krumpli
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg bulgur
3-4 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál őrölt füstölt pirospaprika
1 teáskanál köménymag
3 db babérlevél
1/2 teáskanál őrölt babér
só (természetes, nem finomított)
tört bors

1. tisztítsuk meg a zöldségeket, a krumplit kockázzuk 2-3 cm-es darabokra, a hagymát szeljük apróra
2. az olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát pici sóval (így könnyebben kiengedi a levét és az ízét), majd reszeljük hozzá a fokhagymát és pár másodpercig pirítsuk
3. szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük át és tegyük bele a krumplit, majd adjuk hozzá a bulgurt
4. öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje
5. ízesítsük sóval, borssal, köménnyel, babérral és fedő alatt főzzük, amíg az összetevők megfőnek és nagy része elfő a víznek

Praktikák:
- ha főzés közben elfő a leve, pótoljuk, ízlés szerinti szaft mennyiséget hagyva
- egész és őrölt kömény is használható fűszerezésként
- lehet bele tenni még felkockázott zöldpaprikát (akár csípőset) és paradicsomot is
- húsevők tehetnek bele 1 pár virslit és egy kis kolbászt felkarikázva, mielőtt a krumpli teljesen megfő

Napi útmutató: "A főzés egyik titkát és egyben örömét jelenti megtanulni kijavítani valamit, amit elrontottunk, és az egyik lecke az, hogy derűsen viseljük el azt is, ha már egyáltalában nem lehet kijavítani." Julia Child