Gyömbéres szilvakrémleves

Írta: Memi péntek, augusztus 14, 2015
Vékonyan csurgatott mézzel és szupergyors fánkkal tálaljuk.
Egyszerű, mégis különleges és pikáns. Igazi hűsítő finomság...

GYÖMBÉRES SZILVAKRÉMLEVES 4 személyre

1 kg szilva
10 dkg nyers nádcukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 egész tonkabab
1 teáskanál frissen facsart citromlé
1 teáskanál apróra szelt gyömbér
csipet őrölt vanília
3 evőkanál natúr joghurt
1/2 csomag vaníliás pudingpor

1. tisztítsuk meg és magozzuk ki a szilvát, majd tegyük egy lábosba
2. adjuk hozzá a cukrot, a gyömbért, a tonkababot egészben és szórjuk meg a fűszerekkel (fahéj, szegfűszeg, vanília), majd öntsük hozzá a citromlevet és annyi vizet, ami épp ellepi
3. fedő alatt főzzük, amíg a szilva megpuhul, addig keverjük simára a pudingport a joghurttal
4. vegyük ki a tonkababot, majd botmixerrel pürésítsük a levest
5. folyamatos keverés mellett adjuk a joghurttal kikevert pudingot a forrásban lévő leveshez, majd egyszer forraljuk össze

Praktikák:
- tálaljuk hidegen, vékonyan csurgatott mézzel és szupergyors fánkkal
- ha tejmentesség a cél, akkor a pudingot kevés vízzel keverjük ki