Tejbegríz

Írta Memi kedd, április 28, 2015 Nincs hozzászólás
Retro finomság...
Évtizedek óta nem ettünk tejbegrízt, most azonban valami nagyon gyors reggeli kellett, így kicsit nosztalgiáztunk.

TEJBEGRÍZ 2 személyre

3 dl tej (laktózmentes)
2 dl víz
50 g (5 csapott evőkanál) teljes kiőrlésű tönköly búzadara
30 g (2 evőkanál) nyers nádcukor
csipet őrölt vanília
csipet őrölt fahéj
csipet só (természetes, nem finomított)

tálaláshoz:
karob, vagy kakaópor

1. tegyük fel melegedni a tejet a vízzel és a csipet sóval
2. keverjük össze a cukrot és a darát, majd amikor meleg a vizes tej (de még nem forr), akkor keverjük bele és folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg besűrűsödik
3. melegen tálaljuk (ahogy hűl, még sűrűsödik)

Praktikák:
- laktózmentes tejjel is készíthető
- ezzel az aránnyal melegen még közepesen lágy finomság készíthető

Napi útmutató: "Nem lehetsz tudatos és önmagadnak szenvedést teremtő egyszerre." E. Tolle