Brownie bonbon

Írta Memi szombat, április 27, 2013 Nincs hozzászólás
Kívül roppanó, belül krémesen lágy, az elkészítésénél csak az elfogyasztása gyorsabb...


BROWNIE BONBON 15 db (egészségesebb összetevők)

5 dkg étcsokoládé (70 - 80 %)
5 dkg vaj (ghí)
1 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
8 dkg porcukor (nyers nád)
1,5 dkg cukrozatlan kakaó (karobpor)
4 dkg liszt (teljes kiőrlésű tönköly)
1 egész tojás (bio, vagy szabadtartású)

1. a vajjal olvasszuk fel a csokoládét (kis lángon, ne forrjon)
2. a tojást a porcukorral verjük fel, majd adjuk hozzá az olívaolajat, a kakaót, a lisztet, a vajas
csokoládét és keverjük össze alaposan
3. tegyük a sütőformába a kapszlikat és adagoljuk bele a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig (amikor már kérges a sütemény felülete, akkor jó, ne süssük túl, mert ahogy hűl, még szilárdul)

Praktikák:
- bátran próbáltuk a receptet teljes kiőrlésű tönköly liszttel, puha, krémes lesz a sütemény belseje, roppanós a külseje 
- egyben is kisüthető sütőpapírral bélelt formában (kb. 10x20-as formára elegendő a massza)
- a bonbonok közepébe lehet tenni csokicseppeket


Napi útmutató: "A papírsárkányok a széllel szemben szállnak a legmagasabbra - nem vele." Churchill