Angol banános puding

Írta Memi szerda, szeptember 26, 2012 Nincs hozzászólás
Ez a könnyed sütemény átmenet a piskóta és a puding között, remek reggelire, vagy egy finom ebéd zárásaként, esetleg este bekucorodva egy teával a kedvenc filmünk elé...

A család kedvencei szakácskönyv tesztelésének újabb ajándéka, bár egy kicsit átalakítottam a receptet (sőt legközelebb vízfürdőben fogom sütni, mint a kedvenc citromkrémünket, így a felső piskóta rétege alatt krémes marad a tészta), de így is imádtuk...


ANGOL BANÁNOS PUDING 26 cm-es sütőformához (egészségesebb összetevők)

12,5 dkg liszt (teljes kiőrlésű tönköly)
12,5 dkg cukor (nyers nád)
3 teáskanál sütőpor (foszfátmentes)
1 db tojás (bio, vagy szabadtartású)
2 db banán
2,5 dl víz
8,5 dkg olvadt vaj (ghí)
2 evőkanál juharszirup

1.  mérjük ki a lisztet, keverjük hozzá a cukrot és a sütőport
2. villával törjük össze, pürésítsük a banánt, adjuk hozzá a tojást, a vizet, a juharszirupot és az olvadt vajat
3. öntsük a liszthez a nedves összetevőket és keverjük össze alaposan
4. vajazzuk ki a sütőformát (nem lehet kapcsos!) és terítsük el benne egyenletesen a nedves, laza tésztát
5. tegyük a tálat tepsire és 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) előmelegített sütőben süssük aranybarnára (35-40 perc)

Praktikák:
- lehet tenni a tésztába darált törökmogyorót, diót, reszelt citrom, vagy narancshéjat
- nem süthető kapcsos formában, mert kifolyik belőle a tészta
- a képen látható sütemény teljes kiőrlésű tönköly lisztből, nyers nádcukorral készült


Napi útmutató: "A szeretet olyankor nyújt vigaszt és megnyugvást, amikor arra a leginkább szükség van." Alice Hoffman