Halas krém

Írta Memi szerda, január 25, 2012 Nincs hozzászólás
Közel 2 éve magunknak sütjük a kenyeret, mindig változtatva a soron következő kenyér típusát, fűszerezését, lisztek keverékét, így gyakorlatilag mindig más...

Egy kis ajánló :-)
- teljes kiőrlésű rozsos tönkölykenyér
- illatos kenyér dagasztás nélkül
- kukoricadarás kenyér nopallal
- sokmagvas kenyér dagasztás nélkül
- teljes kiőrlésű tönköly kenyér chia maggal
- élesztőmentes ír kenyér
- török lepénykenyér

A feltét azonban nagyobb kihívás, főleg, ha az aktuális bevásárlás előtt megfogyatkozott a fellelhető zöldség készlet, amelyből a krémeket, kencéket, salátákat szoktuk készíteni, ekkor jön a rejtett tartalék, a kamrában megbújó tonhal filé konzerv, amiből ez a finom szendvicskrém készül :-)


HALAS KRÉM
4 személyre

2 doboz tonhal filé (natúr)
1 evőkanál vaj
1/2 citrom leve
1 teáskanál majoranna
6 szem borókabogyó
tört bors

1. legegyszerűbb, ha minden hozzávalót beleteszünk a konyhai aprítóba és összekeverjük, ha ez nem áll rendelkezésre, akkor tegyük egy keverőtálba a tonhal filé konzerveket, adjuk hozzá a szoba hőmérsékletű vajat (könnyebb kikeverni, ha kissé lágyabb) és nyomjuk rá a 1/2 citrom levét, majd keverjük össze
2. törjük össze a borókabogyót és a többi fűszerrel adjuk a krémhez, majd keverjük össze alaposan

Praktikák:
- tőkehalmájból is finom
- más fűszerekkel, vagy mustárral is el lehet készíteni
- házi kenyérrel tálaljuk


Napi útmutató: "Az ember nem fedez fel új világrészeket, ha nincs mersze az ismert partokat maga mögött hagyni." A. Gide