Eper andalúz módra (tejmentes, cukormentes, laktózmentes, vegán)

Írta Memi kedd, május 31, 2011 Nincs hozzászólás
Szombaton Andalúz főzőkurzuson jártunk, melyet HeF nyert a fúziós (halas-sonkás-lecsós-kuszkuszos-olajbogyós) receptjével.

A két spanyol séf hamar elvarázsolt a közvetlenségével és kedvességével, nagyon hasonlóan gondolkodnak a főzésről, mint én, vagyis a főzés sikerének nem több, mint 50%-a a recept, a másik fele a szenvedély, szeretet, kreativitás :-)

Ma neki is estem az egyik leggyorsabb finomságnak a bemutatott receptek közül, ígérem jön a többi recept is (hűen hozzám, vegásítva) és persze az élménybeszámoló is HeF "tollából".

EPER ANDALÚZ MÓDRA 4 személyre (egészségesebb összetevők)

50 dkg eper
3 teáskanál balzsamecet
1 teáskanál nyírfacukor (vagy sztívia)
csipet tört bors

1. alaposan mossuk meg az epreket és válasszuk le a szárrész
2. vágjuk függőlegesen ketté a szemeket és tegyük tálba
3. hintsük meg a nyírfacukorral, majd a balzsamecettel, keverjük össze és szórjuk meg kevés tört borssal

Praktikák:
- a spanyol séfek sherryecetet használtak, de megfelelő a balzsamecet is
- illik hozzá egy kevés friss bazsalikom
- ezt a csemegét érdemes elkészülést követően elfogyasztani

Napi útmutató: "A boldogság vágykép – ezért mindenkinek mást jelent, mivel mindannyian másképp gondolkodunk." Tatiosz