Sárgarépás burgonyakrémleves

Írta Memi szombat, március 19, 2011 Nincs hozzászólás
A konyhai zsonglőr nyereményjátékunkban ígértük, hogy a nyertesek kedvenc receptjeit elkészítjük "Receptművesítve".
Íme az első átalakított recept. Az eredeti verziót Eszter küldte, melyet csöppet reformosítva, a tejet és tojást elhagyva készült ez a mennyeien finom leveske.
Köszi Eszter, az egyik új kedvencünk :-)

SÁRGARÉPÁS BURGONYAKRÉMLEVES 4 személyre (egészségesebb összetevők)

50 dkg burgonya
3 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál olivaolaj (extra szűz)só (himalája)
bors

1. tisztítsuk meg a zöldségeket és kockázzuk fel (nem szükséges nagyon apróra, mixelni fogjuk)
2. az olivaolajon pároljuk meg a vöröshagymát (csipet sóval könnyebben kiengedi a levét és ízét)
3. adjuk hozzá a többi zöldséget, ízesítsük majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje
4. fedő alatt főzzük, amíg a burgonya megpuhul, majd botmixerrel krémesítsük
5. ha szükséges öntsünk még hozzá vizet és főzzük össze

Praktikák:
- tálalható reszelt sajttal, sajtos pirítóssal és akár tökmagolajjal
- ne főzzük túl a zöldségeket a magasabb vitamintartalom megőrzése érdekében

Napi útmutató: "A jövő nem fogja jóvátenni, amit te a jelenben elmulasztasz." Albert Schweitzer