Marcipános csokitorta

Írta Memi csütörtök, március 31, 2011 Nincs hozzászólás
Szeretném megmutatni a születésnapi tortámat, melyet HeF készített nekem.
A recept nem újdonság, a Sacher tortánk az alapja, a különlegessége, hogy házi marcipánnal van bevonva és a közepén is megbújik egy réteg belőle, illetve, hogy még ínycsiklandóbb legyen, még egy csokikrém is befért töltelékként :-)

Egyedül a csokikrém, aminek a receptjét még nem tettem közzé, íme a világ legbonyolultabb krém receptje :-)

CSOKOLÁDÉKRÉM

5 dkg étcsokoládé
2 dl zabtejszín
ízlés szerint cukor (én nem tettem bele)
A csokoládét felolvasztjuk, belekeverjük a zabtejszínt és szükség esetén a cukrot, majd lehűtjük.

Rendhagyó módon csak a torta összeállítását mutatom be részletesen (a torta és a marcipán receptet fent belinkeltem), bátorítva mindenkit arra, hogy variálja, alakítsa kedve, ízlése szerint a recepteket :-)

A torta összeállítása:

1. süssük meg a Sacher tortát
2. gyúrjuk meg a marcipánt
3. készítsük el a csokikrémet
4. ha kihűlt a torta, vágjuk ketté, kenjük meg az alsó réteget barack lekvárral, erre kerül a kinyújtott marcipán réteg, melyet kenjük meg a csokikrémmel
5. tegyük rá a felső tortalapot és a torta oldalát, illetve tetejét szintén kenjük meg lekvárral
6. borítsuk be a tortát a maradék kinyújtott marcipánnal

A marcipán színezése:
A marcipán készítésekor HeF ismét tesztelte az Organikus fürdőgolyókhoz felhasznált természetes színezékeket (sárga: karotin, rózsaszín: céklakivonat, zöld: klorofillin) :-)

Fontos: a mesterséges színezékek -bár kétségtelenül szépséges színekben pompáznak- a szervezetre káros anyagokat tartalmaznak, lehetőség szerint kerülni kell, inkább együk meg natúr színben a házi marcipánt, ne rontsuk el mesterséges adalékokkal :-)

Napi útmutató: "Ez itt a Te időd, dönts hát úgy, hogy a legjobban tölthesd." Zen mondás