Hústekercs héjában sült krumlival

Írta Memi vasárnap, február 06, 2011 Nincs hozzászólás
Engedve a kedves ráhatásnak, Férjecske kedvéért újra húsétel a terítéken, DE belecsempésztem egy kis spenótot és zsenge zöldbabot.
Hús ide, hús oda, az eredmény még engem is meggyőzött :-)

HÚSTEKERCS HÉJÁBAN SÜLT KRUMPLIVAL 4 személyre (egészségesebb összetevők)
Hústekercs:
50 dkg karaj szeletelve
25 dkg spenótlevél
hússzeletenként 3-4 (vékony) karika kolbász
hússzeletenként 1 (vékony) szelet sajt
kevés só (himalája)
tört bors
fogpiszkáló, vagy hústű
Zöldbab:
50 dkg zöldbab
1 evőkanál vaj
csipet só (himalája)
tört bors
Krumpli:
személyenként 2-3 krumpli
csipet só (himalája)
alufólia
Öntet:
1 kis doboz tejföl (csökkentett zsírtartalmú)
1 db lilahagyma
csipet só (himalája)
tört bors

1. klopfoljuk ki a karajszeleteket 0,5 cm vastagra, a szélein ejtsünk néhány apró (2-3 mm bemetszést, így sülés közben nem ugrik össze a hús)
2. csipet sóval és tört borssal ízesítsük, majd tegyünk rá néhány levél spenótot, kolbászkarikát és egy szelet sajtot és tekerjük föl (fogpiszkálóval, vagy hústűvel rögzítsük), tegyük ezt minden szelet hússal
3. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a sütőedényt
4. rakjuk a sütőedénybe a hústekercset, fedjük le alufóliával és süssük 20 percig, majd ezt követően fedés nélkül süssük pirosra (10-15 perc)
5. mossuk meg alaposan a krumplit, helyezzük egyesével egy-egy darab alufóliára és mielőtt betekernénk a fóliát, szórjunk a krumplira egy csipet sót
6. a betekert krumplikat sütőlapra téve tegyük a hús alá sülni
7. serpenyőben olvasszuk fel a vajat és pároljuk a zöldbabot fogkeményre, közben ízesítsük
8. szeljük nagyon apróra a lilahagymát, adjuk a tejfölhöz, ízesítsük, majd, ha minden megsült tálalhatunk

Praktikák:
- a hústekercsből kihagyható a sajt, anélkül is finom, illetve a tekercs megszórható tetszés szerinti fűszerekkel sütés előtt
- mártásként tartár is készíthető hozzá

Napi útmutató: "Annyira vagy boldog, amennyire megengeded magadnak." M. Morgan