Sárgarépa krémleves

Írta Memi szerda, november 10, 2010 Nincs hozzászólás
Nagyon szeretjük a leveseket, úgy vagyunk vele, mint Gombóc Artúr a csokival, lehet bármilyen típusú, hideg, meleg, krém, zöldség, gyümölcs.
Ennek megfelelően úgy gondoltam, hogy minden előforduló zöldségfajta krémleves változatát elkészítettem már, amikor egy napon arra lettem figyelmes, hogy néhány szál sárgarépán és egy karalábén kívül nincs zöldség otthon. Nem vívódtam sokáig, mivel meglepetéssel konstatáltam, hogy sárgarépa krémlevest még soha nem jutott eszembe készíteni, pedig finom, ízletes, sokrétűen felhasználható zöldség.
Kíváncsisággal vegyes izgalommal készítettem a levest, egyrészt mit szól az ötlethez Férjecske, és főként milyen íze lesz. Örömmel jelentem kiállta a próbát, selymes, nem túl erős ízű, friss bazsalikom levéllel tálalva kifejezetten újszerű és izgalmas ízvilág.

SÁRGARÉPA KRÉMLEVES
4 személyre (egészségesebb összetevők)

50 dkg sárgarépa
1 db karalábé
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
só (természetes, nem finomított)bors

1. megtisztítjuk a zöldségeket, majd a vöröshagymát, karalábét kockára, a sárgarépát nagyobb karikákra, a foghagymát apróra vágjuk
2. az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymákat csipet sóval (így könnyebben levet ereszt és selymesebb íze lesz)
3. beletesszük a sárgarépát és a karalábét, ízesítjük a borssal, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje
4. fedő alatt főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek, majd botmixerrel pürésítjük
5. szükség esetén tehetünk még bele sót és ha sűrűnek tűnik a leves vizet

Praktikák:
- tálalhatjuk friss bazsalikom, vagy petrezselyem levéllel
- a karalábé és a hagymák mérete ennél a levesnél nem fontos, bármekkorával dolgozhatunk, illik az íze a leveshez
- a magasabb vitamintartalom megőrzése érdekében elég fogkeményre főzni a zöldségeket és lehet pürésíteni

Napi útmutató: "A reinkarnáció nem segít rajtad, ha a következő életedben sem tudod ki vagy." Eckhart Tolle