Sütőtök hajó

Írta Memi csütörtök, október 07, 2010 2 hozzászólás
Végre újra itt eme sokoldalúan felhasználható őszi-téli csemege szezonja. Számtalan típussal, méretben és színpompával mosolyognak az üzletek polcain. Bár a hűvös idő hírnökei, mégis mindig az édesen simogató napsugarakat juttatják eszembe. Lehetetlen elmenni mellettük úgy, hogy ne mosolyogjon az emberlánya és magával ne vinne legalább egyet.

A sütőtök hajó ízvilága lágyan ötvözi a sonka sósságát, a sütőtök édességét, amelyek között harmonikus átmenetet képvisel a paradicsom és mindezeket fűszerezni cseppnyi hagyma.
Vigyázat, könnyű rászokni...

SÜTŐTÖK HAJÓ 4 személyre (egészségesebb összetevők)

1 db sonka alakú sütőtök gömbölyű vége
1 db nagyobb paradicsom
1 szál újhagyma
8 szelet Feketeerdő sonka, vagy bacon
olívaolaj (extra szűz)

1. megtisztítjuk héjától és a magháztól a sütőtököt és a 4 cikkre szeljük mindkét fél tököt
2. a paradicsomot megmossuk, félbe, majd felenként 4-4 cikkre szeljük
3. az újhagymát megtisztítjuk, majd félbe, illetve hosszában csíkokra szeljük
4. minden tök cikkre teszünk a hagymából, ráültetünk egy paradicsom cikket, majd felülről ráterítve átöleljük a sonkával, alul keresztezve
5. tűzálló tálban néhány csepp olívaolajra tesszük a hajókat, majd 180 fokon (4-es fokozat) 20-25 perc alatt puhára sütjük a tököt

Praktikák:
- lehet csak a tökszeleteket sonkába tekerve is sütni
- sonka helyett sajttal is boríthatjuk a hajókat
- késhegy vagy tűpróbával ellenőrizzük a tök keménységét sütés közben


Receptvideo


Napi útmutató: "Nem találhatod meg önmagadat a múltban vagy a jövőben. Egyetlen helyen találhatod meg magadat: a mostban." Eckhart Tolle