Fóliában sült hal tökös körettel

Írta Memi kedd, október 05, 2010 Nincs hozzászólás
Tetszőleges halfiléből készíthető :-)

FÓLIÁBAN SÜLT HAL TÖKÖS KÖRETTEL
4 személyre (egészségesebb összetevők)

4 szelet halfilé
1 db citrom
1 db sonka alakú kicsi sütőtök
2 db nagyobb paradicsom
2 zacskó mozzarella
csipet halak fűszer -opcionális
csipet só (természetes, nem finomított)
bors
olívaolaj (extra szűz)

1. begyújtjuk a sütőt 180 fokra (4-es fokozat) és egy tűzálló tálat kiolajozunk
2. héjától és magházától megtisztítjuk a tököt, majd az egyenes végét félbe, a feleket pedig 0,5 cm széles szeletekre vágjuk
3. a paradicsomot és a mozzarellát szintén 0,5 cm-es szeletekre vágjuk
4. a kiolajozott tűzálló tálra egymást követő, ismétlődő sorban lerakjuk (paradicsom, sajt, tök, sajt)
5. az 1. pontban írt hőfokon 20-25 percig sütjük, amíg a tök megpuhul
6. a halat alufóliára fektetjük úgy, hogy a fóliát nem tépjük le a hengerről, illetve mindhárom szélét felhajtjuk
7. a citromot félbevágjuk, az egyik felét felkarikázzuk, a másik felének levét a halra nyomjuk
8. a halat csipet sóval, tört borssal és igény esetén halak fűszerrel ízesítjük, majd a citromkarikákkal díszítjük
9. a fólia hengert a hal fölött áthajtjuk, a szükséges mennyiségnél leválasztjuk és minden oldalon
jól záródóan felhajtva tasakot képzünk
10. az 1. pontban írt hőfokon 20 percig sütjük, majd a fóliát szétnyitva (óvatosan a tasakból felszálló forró gőz miatt!) további 5-10 percig sütjük


Praktikák:
- a zöldségek és a mozzarella felszeletelve egy 22x22 cm-es tálra elegendőek
- különböző gabona körettel is tálalható
- ízlés szerint egyéb fűszer is alkalmazható

Napi útmutató: "Minden pillanatban eldönthetjük, hol akarunk ülni: egy lótuszvirágon vagy izzó parázson." Thich Nhat Hanh