Ruccola saláta napon szárított paradicsommal

Írta Memi hétfő, szeptember 27, 2010 Nincs hozzászólás
Végre eltelt az "összeérés" várakozási idő és megkóstoltuk az első, házilag eltett, napon szárított paradicsomot (receptet lásd ITT).

Hasonló salátát Görögországban ettük, annyi különbséggel, hogy kószi salátával készítették, melynek az íze leginkább a ruccola ízéhez hasonlított, csak jóval nagyobb levelei voltak. Hazai alapanyagokból is összeállítható a receptet.


RUCCOLA SALÁTA NAPON SZÁRÍTOTT PARADICSOMMAL
4 személyre


1 csomag ruccola saláta
10 dkg napon szárított paradicsom
parmezán sajt
olívaolaj (extra szűz)


1. a salátát megtisztítjuk, ha szükséges és egy salátás tálba tesszük
2. a paradicsomot 0,5-1 cm-es csíkokra szeljük és a salátához keverjük
3. tálaláskor ízlés szerint (szerintem bőven...) meghintjük parmezán forgáccsal és néhány csepp olivaolajjal

Praktikák:
- sajnos tapasztalatom szerint a ruccola esetén jellemzően szükséges a mosás, ellentétben a többi "zacskós", konyhakész salátával
- lehet hozzá tenni pirított fenyőmagot, durvára tört diót
- illik hozzá a balzsamecet (forralva besűrített változata is), tökmagolaj, szőlőmagolaj

Napi útmutató: "Amelyik pincér nem tud mosolyogni, jobban tette volna, ha vendégnek születik." Gundel Károly