Share/Bookmark

2010. szeptember 24., péntek

Karfiol krémleves

A hűvösebb idő beköszöntével nagy kedvenc nálunk a leves. A zöldségeket kombinálva, gyakorlatilag végtelen számú lehetőséget rejt ez az étel, ráadásul diétába is jól beilleszthető, jóllakottság érzetet kelt.
Ha nem főzzük túl sokáig a zöldségeket, illetve egy-egy összetevőt nyersen turmixolunk, vagy keverünk bele (pl. petrezselyem), akkor a magasabb ásványi anyag és vitamintartalom is megőrizhető.

KARFIOL KRÉMLEVES 4 személyre (egészségesebb összetevők)

1 fej karfiol
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
maréknyi petrezselyem
1 db zöldségleves kocka
1 evőkanál ételízesítő (sómentes)
csipet só (természetes, nem finomított)
olívaolaj (extra szűz)

1. zöldségeket megtisztítjuk, hagymát kockára szeljük és kevés olajon csipet sóval üvegesre pároljuk
2. belereszeljük a fokhagymát (akinek így túl intenzív az íz, szeletelje)
3. a hagymára tesszük a felkarikázott répákat, picit pirítjuk
4. apró rózsáira szedjük a karfiolt és a répákra tesszük
5. felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje, ízesítjük (leveskocka, ételízesítő) és fedő alatt, kis lángon hagyjuk főni
6. ha a zöldségek megpuhultak, összeturmixoljuk botmixerrel
7. beleszeljük a petrezselymet

Praktikák:
- lehet bele tenni zellert, karalábét is
- a botmixerezés lehet a lábosban, nem kell átmerni
- a petrezselymet mixelés után tegyük bele, egyébként zöld színű levest kapunk (próbálva :-), bár lehet ez is cél...)
- kevés tejföllel sűrítve (tűzről lehúzva a lábost!), mixelés nélkül is finom


Napi útmutató: "Semmit se tarts többre, mint a mai napot!" Goethe


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...